Megharapta a házigazdát, mert semmit sem kapott a locsolkodásért

ünnep
2021 május 14., 07:38

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki a vád szerint locsolkodásért italt és cigarettát várt cserébe, de mivel nem kapott, nekiesett a házigazdának.

A férfi április 5-én, húsvét hétfőn már erősen ittasan kereste fel egy férfi ismerősét , Sajókazán, hogy meglocsolja annak élettársát. Ez meg is történt, de a locsolás után felkérdezte az ismerősét, miért nem kínálja meg cigivel és itallal.

Amikor a férfi közölte, hogy italt és cigarettát sem tud adni, a locsolkodó sértegetni kezdte. Ekkor a házigazda kérte a vádlottat, hogy távozzon, és kikísérte a lakásból az utcára. A férfi azonban hirtelen visszafordult, és előbb verekedésre hívta ki, majd ököllel megpróbálta megütni a házigazdát.

A férfinak sikerült elhárítania a támadást, a földre vitte és lefogta a támadót, azonban amikor úgy látta, hogy lenyugodott, elengedte,

és ekkor a locsolkodó ismét támadásba lendült: megharapta a vállán, majd állon rúgta a házigazdát, végül szitkozódva távozott a helyszínről.A megtámadott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő. Az ügyészség szerint a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek férfival szemben elzárást kezdeményezett a Kazincbarcikai Járásbíróságon. (Ügyészség)