Pokémonos gyűjtőkártyák miatt rántott fegyvert egy vásárló egy wisconsini szupermarketban

külföld
2021 május 15., 06:03

Felfüggesztette a Pokémon- és sportgyűjtőkártyák árusítását boltjaiban az egyik legnagyobb amerikai szupermarketlánc, a Target, mert ezek bolti értékesítése legújabb helyzetértékelésük szerint komoly biztonsági kockázat. Ez nem légből kapott állítás, a karantén hónapjai alatt az ilyen kártyák szenvedélyes gyűjtői annyira kiéheztek, hogy a Target egy wisconsini üzletében egy kártyák miatt kirobbant konfliktusban egy férfi fegyvert rántott.

Pokémon- és más gyűjtőkártyák egy Los Angeles-i Targetben május 14-én. A Target aznap jelentette be, hogy egy wisconsini boltjánál történt fegyveres incidens miatt ideiglenesen felfüggeszti az ilyen kártyák bolti árusítását.
photo_camera Pokémon- és más gyűjtőkártyák egy Los Angeles-i Targetben május 14-én. A Target aznap jelentette be, hogy egy wisconsini boltjánál történt fegyveres incidens miatt ideiglenesen felfüggeszti az ilyen kártyák bolti árusítását. Fotó: CHRIS DELMAS/AFP

"Vásárlóink biztonsága a legfőbb prioritás" - indokolta döntését közleményében a Target, de ehhez azt is hozzátették, hogy a kártyák bolti kereskedelmét csak ideiglenesen függesztették fel, online pedig továbbra is lehet tőlük ilyeneket vásárolni.

A fegyveres incidens amúgy bő egy hete, május 7-én robbant ki a Target brookfieldi üzletében, ahol négy férfi támadt egy ötödikre sportgyűjtőkártyák miatt. Fegyvert végül a megtámadott rántott, ezzel véget is vetve a harcnak. Lövés végül nem dördült, a négy 23-35 éves támadó elmenekült a helyszínről, bár a rendőrök később előállították mindannyiukat.

A Target a kártyák bolti árusításának felfüggesztése előtt az incidens után napi max egy csomagban korlátozta az egy vásárló által megvehető gyűjtőkártyacsomagok számát. (BBC)