Tagadja az Emmi, hogy kórházak bezárását tervezik

Egészségügy
2021 május 15., 12:33

Reagált a tegnap megjelent hírekre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és azt állítják, nem szándékoznak kórházakat és rendelőket bezárni.

Péntek este Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tette közzé azt a levelet, amit Kollár Lajos, Kásler Miklós tanácsadó testületének elnöke írt. A levélben az áll, hogy keddig várja az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetőitől, hogy megírják, a területükön hány és fekvő- és járóbeteg intézményre, vagyis rendelőre és kórházra van szükség az országban. Kunetz szerint ez azt jelenti, hogy kis túlzással kedd 11 órára már meg is lehet az egészségügyi rendszer reformja, azzal együtt, hogy hány kórházat és rendelőt lehet bezárni az országban.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Az Emmi tehát tagadja, hogy bármi ilyesmit terveznének, a megjelent információt szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről. Az MTI-nek eljuttatott közleményben az áll: „Semmilyen kórházat nem akarunk és nem is fogunk bezárni.”

A minisztérium szerint Kunetz Zsombornak mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt.

„Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog!” - írja az Emmi. Ezután még egy kis gyurcsányozás is belefért: „Mi a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben gondolkodunk, hogy az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek" - fogalmaztak a közleményben.