Leköpte az eladót, megütötte a tulajdonost, mert nem hagyták maszk nélkül vásárolni

május 17., hétfő 17:15

Garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még 2020 augusztusában balhézott egy helyi boltban, mert nem engedték, hogy maszk nélkül vásároljon. A vádirat szerint a férfi augusztus 19-én a déli órákban jelent meg a helyi üzletben, ahol az eladónő felszólította a járványügyi előírások betartására, a kötelező maszkviselésre. Az ügyészség tájékoztatása szerint

"a vádlott azonban nem volt hajlandó maszkot húzni. Az eladónővel szóváltásba keveredett, szitkozódott, közben többször leköpte a boltos hölgyet, majd dühösen távozott a helyszínről."

A nő szólt a bolt tulajdonosának, aki éppen a szomszéd üzletben volt. A tulaj a férfi után ment, akit megpróbált visszatartani a rendőrök kiérkezéséig. Megfogta a vádlott egyik karját, de a garázda férfi kirántotta azt, és legalább háromszor, ököllel fejen ütötte a tulajdonost, majd elfutott a helyszínről. Az ügyész közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.