A pedofilok nyilvános listázására készül a Fidesz

belföld
2021 május 18., 09:26

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormánypárt törvénycsomagot nyújt be az Országgyűlés elé jövő héten, amelynek első pontja szerint létre kell hozni egy kereshető nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. Ez a frakcióvezető szerint sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek.

link Forrás

"Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak" - írta a frakcióvezető.

Kocsis bejegyzése egy pedofilellenes törvénycsomagról szól, de hogy a listán kívül milyen egyéb elemei lennének, arra nem tér ki.

Arról, hogy az efféle listáktól kevesebb lesz-e a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény, hogy milyen visszaélésekre ad okot, és hogyan alakult Magyarországon nagykoalíció a kérdésben, ebben a hosszú cikkben írtunk korábban.