Egy 2004-es csecsemőgyilkosság ügyében most DNS-azonosítás segítségével emeltek vádat az apa ellen

bűnügy
2021 május 18., 08:04

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki 2004-ben megölte újszülött gyermekét Péteriben - közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.

A férfi 2001 óta élt együtt a csecsemő anyjával, együtt neveltek öt gyermeket, közülük kettő közös volt, három pedig a nő korábbi kapcsolatából született. Az élettársak kapcsolata 2004-re megromlott, a férfi agresszíven viselkedett, és többször bántalmazta a nőt.

A nő nem volt tisztában a terhességével, és 2004 szeptemberében arra ébredt, hogy megindult a szülés, majd amíg a férfi egy másik szobában aludt, megszülte a gyereket. Reggel a férfi feldühödve, káromkodva szidta a gyerek miatt a nőt, aki megpróbálta lecsillapítani a férfit, és arra kérte, hogy hívjon mentőt, majd bement a fürdőszobába tisztálkodni.

Ezalatt a férfi egy paplanhuzatba tekerte a csecsemőt, majd szemeteszsákba tette, és az utcán a lomtalanítás miatt kitett egyik hulladékkupacba rejtette. A nőnek nem mondta el, hogy mit csinált, de megfenyegette, hogy őt is megöli, ha bárkinek szól a gyerekről.

Az újszülött testét még aznap megtalálták a szeméttelepen. A csecsemő ellátatlanság, magárahagyatottság és kihűlés miatt halt meg, de halálában közrejátszott a fulladás is. Mivel nem tudták azonosítani a hozzátartozókat, annak idején felfüggesztették az eljárást, viszont 2020-ban a Nemzeti Nyomozó Iroda DNS-azonosítással derítette fel az elkövetőt. A közlemény szerint a Pest Megyei Főügyészség a férfi ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.