Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Semjén Zsolt: Minden magyar megkaphatja az oltást és a magyar védettségi igazolványt is

2021 május 18., kedd 6:22

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn arról beszélt, hogy minden magyar megkaphatja a koronavírus elleni oltást és a magyar védettségi igazolványt is. Ezt a Magyarország Barátai Alapítvány online konferenciáján említette hétfőn, ahol egyébként főleg a magyar nemzettestről és annak fennmaradásáról értekezett.

A magyarság megőrzésének érdekében a kormány számtalan módon támogatja a külhoni magyarokat, mint mondta: „mi számítunk önökre, rátok, és ti is mindig mindenben számíthattok Magyarországra, a magyar kormányra, számíthattok ránk!” Ennek kapcsán beszélt az oltásokról is.

A miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország kétoldalú megállapodásokra törekszik a vakcinák elfogadásáról, de ha valamelyik ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország nem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott oltásokat, mert „ez a szuverenitás feladása lenne.”

Nem teljesen világos, hogy ezt hogy képzeli el, ha az adott ország csak nyugati, az Európai Gyógyszerügynökség által elismert vakcinákkal oltott, és az EU-s vakcinaútlevél is megvalósul, de Semjén szerint a kétoldalúság jogos elvárás, mert Magyarország csak hatékony oltóanyaggal oltott. (MTI)