A HÖOK idén is nyelvvizsga-amnesztiát szeretne

2021 május 19., szerda 5:57

Tavaly a járvány miatt a kormány úgy döntött, hogy második nyelvvizsga nélkül is kiadnak egy rakás bennragadt diplomát, mintegy 110 ezer, már záróvizsgát korábban letevő egykori diák kaphatta így meg az oklevelét.

És mint az eduline.hu írja, a a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) most újabb nyelvvizsga-amnesztiát javasol. A szervezet sajtófőnöke, Budai Marcell arról beszélt a lapnak, hogy a mostani végzősök körülbelül 35 százalékának nincsen középfokú nyelvvizsgája, és ez akár 25 ezer beragadt diplomához is vezethet 2021-ben.

A lap cikke szerint a járványhelyzet idén megnehezítette a nyelvvizsgák megszerzését, hiszen a nyelviskolák csak online órákat tartottak, és hagyományos vizsgákat sem szerveztek.

Az Eduline kereste az ITM-et, hogy terveznek-e idén is könnyítéseket adni, de a minisztérium nem válaszolt. Tavaly nemcsak sok évre visszamenőleg adták ki második nyelvvizsga nélkül a diplomákat, de a tavaly záróvizsgázók rögtön megkapták a diplomájukat nyelvvizsga nélkül.