Amerikai kézbe kerülhet az Internazionale

olaszország
2021 május 19., 11:43
comments 6

275 millió euróért durván 30 százalékos kisebbségi részesedést vásárolhat az olasz Internazionale focicsapatában az egyik legkomolyabb amerikai befektetési alap, az Oaktree Capital - írja a Bloomberg.

Az amerikaiak a hongkongi LionRock Capital részvényeit vennék meg azzal a céllal, hogy utána jelentős hitelt nyújtsanak a klubnak. Az ügylet ismerői szerint ez csak az első lépés, ami végső soron oda fog vezetni, hogy az Oaktree a többségi tulajdonos kínai Suning Holdings Groupot is kivásárolja.

Az Internazionale a pénzügyi gondokkal küzdő kelet-ázsiai tulajdonosai miatt egy ideje drámai anyagi helyzetben van, de annyira, hogy idén már a játékosok bérét is képtelenek volt rendesen kifizetni. A tulajdonosok utolsó reménye az indulásakor bedőlt Szuperliga-projekt lett volna, ami indulásnak 300 millió eurót ígért a résztvevőknek. Ez nem jött össze, most kénytelenek eladni a klubot.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.