Potyautazáson érték a pirosvállú csirögét

élet és halál
2021 május 19., 07:33

A michigani természetfotós, Jocelyn Anderson kapta el azt a rendkívül ritkának tűnő pillanatot, ahogy egy apróbb madár kihasználta a helyzet adta lehetőséget, és egy nagyobb madár által cipelt ágon ülve repülhetett, bármiféle energiabefektetés nélkül.

link Forrás

A Petapixelnek elmondta, hogy sokat szokott madarakat fotózni, és nemrég észrevette, hogy egy halászsas repked a tó körül, ahova rendszeresen kijár, és a madár nyomába szegődött egy pirosvállú csiröge (avagy vörösszárnyú gulyamadár). Andersont érdekelni kezdte a jelenet, ezért fényképezőgépével követni kezdte a két madarat. Eleinte arra számított, hogy a csiröge meg fogja támadni a halászsast, hiszen a madárfaj ismerten agresszív tud lenni, ha fészke védelméről van szó, jóval nagyobb madarakat is megtámadnak, ha úgy érzik, fiókáik veszélyben lehetnek.

link Forrás

A halászsas egy nagyobb ágat cipelt magával, és a körülötte támadólag manőverező csiröge egy ponton egyszerűen elfáradhatott, ezért megpihent az ágon. Andersont meglepte, hogy a kisebb madár milyen messzire elment így a fészkétől, mint mesélte a lapnak, lehet, hogy csak élvezte a potyaút lehetőségét.

És a végére csak úgy, egy pirosvállú csiröge
photo_camera És a végére csak úgy, egy pirosvállú csiröge Fotó: Bob Jagendorf/Flickr/Wikipedia