Rakétavető lehet az erdőben bujkáló szélsőjobboldali belga katonánál, aki megfenyegette az ország legismertebb virológusát

külföld
2021 május 19., 08:59

Egy felfegyverzett katona után indult hajtóvadászat Belgiumban: a feltételezések szerint a férfi az erdőben bujkál, miután megfenyegette az ország legismertebb virológusát, a belga járványvédekezést vezető Marc van Ranst-t, írja a BBC.

A fenyegetések hatására Van Ranst-t és családját biztonságos helyre rejtették el a hatóságok. A rendőrség gyanúja szerint a hadseregnél kiképzőtisztként tevékenykedő férfinél rakétavető és több lőfegyver is van.

A rendőrök a holland határhoz közeli Dilserbos erdőt fésülik át, illetve az ország északi részén fekvő Limburg tartományt, miután kiszúrtak ott egy autót, mely feltehetően a katonához tartozik, és melyben sok fegyvert láttak.

Marc van Ranst
photo_camera Marc van Ranst Fotó: DIRK WAEM/Belga via AFP

A hatósági jelentés szerint a férfi feltételezhetően rendkívül erőszakos, szélsőjobboldali nézeteket valló szélsőséges, és olyan leveleket hagyott hátra, melyekből kiderül, hogy halálos összecsapásra készül a rendőrséggel, és nem tud többé egy olyan társadalomban élni, ahol a politikusok és a virológusok mindent elvettek tőlük.

A járvány elleni védekezést vezető Marc Van Ranst az elmúlt hónapokban számos fenyegetést kapott, de a hatóságok különösen kiemelten kezelték a szélsőséges katona által küldött üzeneteket.

Kiemelt videóink