Önkormányzati Tinder: szerelmeslevelekkel próbálják összehozni a lakókat egy japán városban

szerelem
2021 május 20., 06:23

Szerelmeslevél-programot indított Mijazaki városa Japánban, hátha így házasságra és gyerekvállalásra lehet bírni a lakókat. Ámor nyila talán még nem talált célt, de hét találkozót már összehoztak.

A helyi és környékbeli, 20 évnél idősebb szinglik először is regisztrálhatnak az email címükkel egy központi honlapon. Ezután írniuk kell a hobbijaikról, és megmondhatják, milyen korú emberrel szeretnének levelezni. A program munkatársai ezután elvégzik a randiappok algoritmusainak munkáját: összepárosítják azokat, akik látszólag passzolnak egymáshoz.

Ha mindkét fél hozzájárul, írhatnak egymásnak, a leveleik egy utcára kihelyezett, „boldogságot hozó”, sárga ládába kerülnek. Még a papírt is az önkormányzat adja, legfeljebb két oldalt írhatnak, de akár öt levelet is válthatnak, mielőtt elárulnák a nevüket vagy a lakcímüket. Ha úgy döntenek, a találkozót már maguk szervezik meg.

photo_camera Jean-Honoré Fragonard Szerelmeslevél című festménye Fotó: Wikipedia

A Mainichi cikke szerint az ötlet a városháza munkatársának fejéből pattant ki, akinek a szülei szintén leveleztek egymással, mielőtt összeházasodtak. Tavaly áprilistól idén márciusig 199 nő és 132 férfi regisztrált, 70 százalékban 20-30 évesek.

Idéznek egy nőt, aki két hónap alatt három levelet váltott partnerével, de a járvány miatt kénytelenek voltak először online találkozni. Azóta egyszer együtt ebédeltek.