„Vedd észre nem vagy honfoglaló tatár, a kerítés nem jelkép, az a telekhatár”

május 21., péntek 6:35

Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az egri férfival szemben, aki egy a szomszédjával kialakult, tettlegességig fajuló telekvita végére egy acélrúddal tett pontot, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádlott és a sértett között már korábban is voltak nézeteltérések, melyek az ingatlantulajdonukat elválasztó telekhatár miatt alakultak ki. A sértett egy idő után úgy döntött, hogy a két ingatlant elválasztó, 2,5 méter magas kerítésre egy figyelemfelhívó papírdarabot ragaszt ki az alábbi szöveggel:

„vedd észre nem vagy honfoglaló tatár, a kerítés nem jelkép, az a telekhatár”.2021. március 8-án, a délutáni órákban a vádlott észrevette a neki szánt üzenetet, melyet egy körülbelül 150 cm hosszú, kampós végű acélpálcával távolított el a kerítés felé eső részéről. Az ebből adódó hanghatásokra felfigyelt a sértett, aki egy létrára felmászva átszólt a kerítés túloldalán ügyködő vádlottnak, amit rövid időn belül ismét heves vita követett.

Az ennek során egyre indulatosabbá váló vádlott a nála lévő eszközzel közepes erővel többször a sértett keze felé ütött, amiből kétszer célba is talált. Az utolsó ütéskor a sértettnek sikerült megfognia a kampós végű pálcát, azonban a vádlott egy határozott mozdulattal kihúzta azt a kezéből.

A vita során a bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű kézsérüléseket szenvedett, azonban a támadott testtájékra és az elkövetés eszközére figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár nyolc napon túli csonttöréssel járó sérülés lehetősége is.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésében - pénzbüntetést szabjon ki az agresszív férfival szemben, továbbá kobozza el a cselekmény elkövetéséhez használt eszközt.

A vitáról videó is készült: