Perlik a springfieldi rendőröket, amiért drogtesztet csináltak egy gyerek hamvain

bűnügy
2021 május 25., 04:31

Egy illinoisi férfi azért indít pert Springfield városa ellen, mert állítása szerint a város rendőrei jogellenesen vették el tőle a lánya hamvait tartalmazó tégelyt, amiben a rendőrök a drogteszt alapján metamfetamint találtak.

Dartavius Barnest még 2020. április 6-án állították meg a rendőrök egy közúti ellenőrzés során, megkérdezték tőle, hogy van-e valamilyen szer az autóban, amire azt válaszolta, hogy csak egy kevés fű. Barnes autójában ezután 80 gramm marihuánát találtak, körülbelül a háromszorosát annak a mennyiségnek, amennyit Illinois államban valaki legálisan magánál tarthat.

Ezután találtak a rendőrök Barnes autójában egy ujjnyi méretű fémdobozt, ami a drogteszt szerint metamfetamint tartalmazott, a férfi viszont azt állította, abban halott lánya hamvait tartotta. Ez az egyik rendőr testkamerája által akkor készített videón is hallható.

link Forrás

Barnes ragaszkodik hozzá, hogy a tégely egy apró urna, amiben lánya hamvai vannak, és a rendőrök szerinte jogellenesen végeztek azon drogtesztet, ezért 2020 októberében pert indított. Barnes lánya, Ta'Naja 2019 februárjában halt meg kétévesen, a hivatalos jelentés szerint „éheztetés és elhanyagoltság” miatt, az anyját, Twanka Davist emiatt húsz év börtönre ítélték.

A rendőrség tagadja a jogsértést, Barnes ügyét 2022 augusztusában tárgyalják. (BBC)