Angelina Jolie szerint a bíró megtagadta tőle a tisztességes eljárást a gyerekelhelyezési perében

bulvár
2021 május 26., 05:20

Folytatódik Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekelhelyezési pere, amiben Jolie szerint a bíró megtagadta tőle a tisztességes eljárást, miután nem engedte, hogy a perben a két színész közös gyerekei is tanúskodjanak.

photo_camera Angelina Jolie és Brad Pitt 2015-ben a By the Sea premierjén Fotó: MARK RALSTON/AFP

Jolie egy hétfőn kiadott nyilatkozatában azt mondta John Oudenkirk bíróról – akit megpróbált kizárni a válási ügyből –, hogy nem volt hajlandó figyelembe venni azokat a bizonyítékokat, amelyek Jolie szerint fontosak a gyerekei közérzete és biztonsága szempontjából. Azt nem részletezte, hogy ezek milyen bizonyítékok.

Jolie arra is kitért, hogy szerinte a bíró „elmulasztotta kellően megfontolni” a kaliforniai törvénykönyv azon részét, amely szerint sérti egy gyerek érdekét, ha egy olyan személynek ítélik oda, akinek korábban volt családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügye. Azt ugyancsak nem részletezte, hogy ebben a helyzetben pontosan mit ért a családon belüli erőszak alatt.

A színésznő szerint a bíró „megtagadta, hogy meghallgassa a kiskorú tinédzsereket„ arról, hogy ők mit gondolnak vagy mit szeretnének, pedig a kaliforniai törvénykönyv szerint a 14 éven felüliek ha akarnak, tanúskodhatnak.

Jolie 2016-ban, több mint tíz év együttélés és két év házasság után nyújtotta be a válási papírokat, napokkal azután, hogy Brad Pitt állítólag erőszakosan viselkedett az akkor 15 éves, közösen nevelt, örökbefogadott fiukkal. Az ügyet vizsgáló gyermekjólétisek és az FBI akkor nem emeltek vádat a színész ellen.

Angelina Jolie és Brad Pitt hat gyereket nevelnek, a 19 éves Maddoxot, a 17 éves Paxot, a 16 éves Zaharát, a 14 éves Shiloh-t és a 12 éves ikreket, Vivienne-t és Knoxot. (Guardian)