Valaki a DISZKRIMINÁCIÓ szóval csúfította el a Budapesti Állatkert bejáratának elefántját

bűnügy
2021 május 29., 09:05

Vörös festékkel festették össze valószínűleg szombat reggel a Budapesti Állatkert bejáratát díszítő elefántszobrot. Urfi Péter kollégánk épp arra járt, amikor már rendőrök intézkedtek a helyszínen.

photo_camera Fotó: Urfi Péter - 444

Hogy pontosan mi történt, egyelőre nem derült ki. Kérdéseket küldtünk az Állatkert sajtósának és a BRFK sajtóügyeletére is, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

photo_camera Fotó: Urfi Péter - 444.hu

Az Állatkert május elseje óta tart nyitva, védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Rögtön az első napon szóváltás alakult ki a bejáratnál pár Guy Fawkes-maszkot viselő ember és a rendőrök között. Akkor a most felírt tartalomhoz hasonló érvelés hangzott el. Ahogy a Bors videójából kiderül, az egyik férfi szerint

„ez diszkriminatív negatívan”,

hogy csak a kártyával rendelkezőket engedik be.

link Forrás

FRISSÍTÉS

Megérkezett az Állatkert válasza. Hanga Zoltán szóvivő ezt írta:

Az esettel kapcsolatban azt a tájékoztatást tudom adni, hogy ma hajnalban egy ismeretlen elkövető az Állatkert közismert főbejáratának egyik kőelefántjára piros festékkel a "diszkrimináció" feliratot írta fel. Természetesen értesítettük a rendőrséget, akik azóta jártak is a helyszínen, illetve

megnéztük a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeken látszik is az elkövető.

Az Állatkert főbejárata műemléki oltalom alatt áll, 1912-ben épült Neuschloss Kornél tervei alapján. A helyszínen azt tapasztaljuk, hogy az Állatkertbe érkező látogatókat nagyon felháborítja a dolog.

A BRFK kérdésünkre ezt írta:

‚Megkeresésével kapcsolatban arról tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2021. május 29-én 8 óra 36 perckor érkezett bejelentés, hogy a Budapest, XIV. kerület, Állatkerti körút 6-12. szám alatti Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratának bal oldalán lévő elefánt szobrot valaki festékkel fújta le. Az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága műemlékre elkövetett rongálás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, valamint helyszíni szemlét tartott. Az elmúlt hetekben nem történtek atrocitások ezzel kapcsolatban”.