Megjelent az első, szivárványcsaládokról szóló mesekönyv

család
2021 május 30., 08:34

Micsoda család! címmel gyereknapon jelenik meg az első olyan gyerekkönyv Magyarországon, amelyben szivárványcsaládok szerepelnek, áll a Szivárványcsaládokért Alapítvány közleményében.

„A KSH legutóbbi, öt évvel ezelőtti adatai alapján Magyarországon közel ezer
szivárványcsalád él, de minden valószínűség szerint mostanra ennél több azonos nemű pár nevel gyereket. A húszas, harmincas korosztályból pedig egyre többen tervezik a családalapítást. Szerintünk minden kisgyerek, így a szivárványcsaládokban élő gyerekek is megérdemlik azt, hogy egy mesében önmagukra és a szüleikre ismerhessenek” - írják.

A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 könyve jelent már meg, legtöbb nyelven a Micsoda család! A mesék egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatják be a szivárványcsaládok életét. A történetek így minden gyereknek izgalmasak, nemcsak a szivárványcsaládban élőknek. A meséket Szabó T. Anna, József Attila díjas költő fordította, a kötet szerkesztője pedig Nagy M. Boldizsár.

A könyv a Család az család kampány részeként jelenik meg, aminek célja, hogy minden kisgyermeket nevelő magyar családnak azonos jogok, lehetőségek és támogatás járjon.

Tavaly szeptemberben Dúró Dóra, a Mi hazánk mozgalom elnökhelyettese egy hasonló tematikájú könyvet, a Meseország mindenkiért című mesekönyvet darált le, amiért szerinte az a homoszexualitást propagálta, ezért a könyvet „a gyerekek egészséges fejlődése és a magyar kultúra elleni támadásnak” nevezte. A könyvdarálásért még a Fidesz is vállon veregette Dúró Dórát, aztán pedig beiktatták az alaptörvénybe, hogy az anya nő, az apa férfi.