Elvették a két hét múlva induló Copa America megrendezését Argentínától

copa america
2021 május 31., 09:07

Hétfőre virradóra jelentette be a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL), hogy elveszi a két hét múlva kezdődő kontinenstorna, a Copa America rendezési jogát Argentínától. A közlemény megfogalmazása arra utal, hogy a lépés oka az argentin járványhelyzet.

A tízcsapatos tornát eredetileg Kolumbiával együtt rendezték volna meg, de a CONMEBOL az országban kialakult instabil politikai helyzet miatt tőlük már korábban megvonta a rendezési jogot. Eredetileg 12 csapat játszott volna a tavalyról idénre halasztott kontinensbajnokságon, de a vendégként meghívott Ausztrália és Katar már korábban lemondta a részvételt.

A CONMEBOL még nyitva hagyta a lehetőséget, hogy más országban, de megtartsák a június 13. és július 10. közé tervezett eseményt. Gonzalo Belloso főtitkár pár napja már megpendítette, hogy tárgyalnak Chilével pár meccs ottani megrendezéséről.

(via nso.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.