Kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair repülőgépe Berlinben

külföld
2021 május 31., 08:58

A Ryanair egy Dublinból Krakkóba tartó, 160 utast szállító járata vasárnap késő este hajtott végre kényszerleszállást Berlin nemzetközi repülőterén. Átvizsgálásával hétfő reggelre végeztek a szövetségi rendőrség keresőkutyás egységei. Az MTI azt írja, a kényszerleszállás okát egyelőre nem közölték, de a Bild és a BZ információi szerint pokolgépes fenyegetés miatt szállították le a gépet. Az utasokat egy mentesítő járattal szállították tovább, hétfő kora reggel. A Ryanair-gép Berlinben maradt.

photo_camera A hatóságok átvizsgálják a Ryanair gépét Berlin repterén május 31-én Fotó: CHRISTOPHE GATEAU/dpa Picture-Alliance via AFP

Május 23-án, szintén a Ryanair egyik repülőgépét, az Athénból Vilniusba tartó járatát szállíttatta le egy MiG-29-es a minszki repülőtérre, a hivatalos indoklás szerint bombafenyegetés miatt, valójában viszont azért, mert a gépen utazott a 26 éves Raman Prataszevics, fehérorosz ellenzéki újságíró, aki azóta is fogva tartanak a belarusz hatóságok.

A Ryanair Dublin-Krakkó járatával is történt egy hasonló eset tavaly nyáron, akkor a Londonhoz közeli Stansted nemzetközi repülőtéren kellett terven kívüli leszállást végrehajtani egy névtelen pokolgépes fenyegetés miatt. Robbanószerkezetet vagy más veszélyes tárgyat nem találtak a fedélzeten.