9 milliárdot költ a kormány a Petőfi-emlékévre

június 1., kedd 10:20

A kormány 9 milliárd forintot szán a 2022-2023-as Petőfi-emlékév támogatására. Ebből 3 milliárd jut a bicentenáriumi programokra, három a vidéki múzeumok támogatására, szintén három az irodalmi emlékházak és emlékhelyek fejlesztésére.

Az Országgyűlés tavaly nyilvánította a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából.

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (k), Demeter Szilárd, a Petõfi Irodalmi Múzeum fõigazgatója (b) és Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. június 1-jén. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón arról beszélt, Petőfi nemcsak nagyszerű költő volt, de a radikálisok között megjelent a politikai palettán is.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta, hogy megújul a PIM állandó Petőfi-kiállítása, összenyitják a Károlyi-palota udvarát a Károlyi-kerttel, emellett interaktív Petőfi-busz fogja járni a Kárpát-medencét vándorkiállítással, közművelődési, múzeumpedagógiai programokkal készülnek.

(MTI)