Lőszereket tárolt a padlásán egy csongrádi férfi

bűnügy
2021 június 01., 06:53

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki lőszereket és fegyvertartozékokat tartott engedély nélkül.

A megye egyik kisvárosában élő férfi ellen lakossági bejelentés érkezett, ezután keresték fel a rendőrök. A házkutatás során a férfi házának padlásán tűzfegyver fődarabot, 14 éles lőszert, több száz szögbelövő patront találtak meg és foglaltak le. Az előzetes vélemény szerint a fenti tárgyak lőfegyvernek és lőszernek minősülnek, melyek tartására a gyanúsított engedéllyel nem rendelkezett.

A lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A férfival szemben több büntetőeljárás van folyamatban, ezen túlmenően többszörösen büntetett előéletű, és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvány tárgyában a mai napon, ülésén fog dönteni.