Több mint 4 milliárdos osztalékot vesz ki cégeiből a kormánypropagandát gyártó Balásy Gyula

bűnügy
2021 június 01., 06:07

A New Land Media Kft. tavaly 70 milliárd 428 millió forintos nettó értékesítés mellett 3 milliárd 93 millió forintos adózott eredményt termelt, a Lounge Design Kft. pedig 10 milliárd 83 milliós bevétel mellett 1 milliárd 433 millió forintos nyereséget hozott össze - írja a 24.hu.

Balásy Gyula cégei gyártják a kormánypropagandát, és úgy tűnik, erőfeszítéseik rendkívül eredményesek. Balásy összesen 4 milliárd 208 millió forintot vesz ki ezekből a cégeiből, ezeket az idei évben fizetik ki. Az üzletember a New Land Media Kft.-ben 2 milliárd 282 millió forint, a Lounge Design Kft.-ben pedig 1 milliárd 926 millió forint osztalékot szavazott meg magának.

Balásy cégei kapnak gyakorlatilag minden megrendelést a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKH), de a szintén állami Antenna Hungária Zrt. reklám- és marketingügyeit is ők intézik. Az NKH-val 50 milliárd forintos keretmegállapodásuk van, ebből jut Soros György elleni kampányokra, de a vadászati kiállítás népszerűsítésére is.