Jakab Péter: a fővárosban Karácsony Gergely a népszerű, vidéken pedig én

POLITIKA
2021 június 03., 07:10

„Mondjuk így: aki engem a leginkább ki tudna egészíteni, az Karácsony Gergely. A fővárosban ő, a vidékiek körében viszont én vagyok népszerű. Bárhogyan alakul is az előválasztás eredménye, a Fideszt csak a szavazótáborainkat összeadva győzhetjük le” - válaszolta Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Népszavának arra a kérdésére, hogy az előválasztáson kit tekint a legfőbb vetélytársának.

Jakab Péter azt is elmondta, hogy a korábbi terveikkel ellentétben azért nem civil miniszterelnök-jelöltet állítottak ki, mert „amikor egy rezsimmel harcolunk, és nem feltétlenül demokratikus körülmények között kell megtalálnunk a győzelem receptjét, akkor nem könnyű rábírni valakit, hogy tegye kockára a civil karrierjét.”

Jakab hozzátette, hogy a Jobbik elsősorban a kisvárosias, falusias környezetben élők, a középfokú végzettséggel rendelkezők, a fiatalok, a kiskeresetűek és kisnyugdíjasok körében népszerű a saját felméréseik szerint. A miniszterelnök-jelölt úgy érzi, hogy mindent elkövettek azért, hogy megszabaduljanak a Jobbik szélsőjobboldali múltjától, és már nem ideológiákkal, hanem a hús-vér emberek problémáival foglalkozik a párt.

Jakab arról is beszélt, hogy azért állnak be a DK-s és MSZP-s jelöltek mögé, mert nem akarják újra elkövetni azt a hibát, hogy 2018-ban nem léptették vissza a jobbikos jelölteket a választáson.

Arról is szó esett, hogy ha nyer az ellenzék, akkor mindenféleképpen alaptörvény-módosítást fognak kezdeményezni, mert az újonnan hozott törvények nem jogszerűen születtek.