Ittas vezetésen érték, ezért lemondott az RMDSZ ifjúsági és sportállamtitkára

külföld
2021 június 04., 09:00

Lemondott a román kormány ifjúsági és sportminisztériumában betöltött posztjáról Oltean Csongor államtitkár, akit a Romániai Magyar Demokrata Szövetség delegált a kormányba. Olteant péntek hajnalban ittas vezetésen kapta a rendőrség Sepsiszentgyörgyön.

A döntést Kelemen Hunor kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke jelentette be a Facebook-oldalán, arról is tájékoztatva a közvéleményt, hogy Oltean lemondását elfogadta és továbbította a miniszterelnöknek.

"Oltean Csongor tette elfogadhatatlan, ezért ő vállalta a következményeket. Az esetet a továbbiakban nem kommentáljuk" - írta Kelemen. Oltean maga saját Facebook-oldalán elismerte, hogy nincs mentsége, az ittas vezetés pedig összeegyeztethetetlen közszereplői minőségével. Mint írta, "nem szeretne rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé", ezért első dolga volt, hogy beadja a lemondását.

Román sajtóértesülések szerint a rendőrség bűnvádi eljárást kezdeményezett Oltean ellen.

Oltean, akit idén február 24-én neveztek ki államtitkárrá, 2017 óta az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezet, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke. (Via MTI)