Megrázó levelet hagyott hátra a 20 éves volt focista, akit pénteken találtak holtan otthonában

foci
2021 június 05., 13:05

Pénteken jelentették be, hogy holtan találták az AC Milan utánpótlás csapatának korábbi focistáját, a 20 éves Seid Visint. Bár nagy tehetségnek tartották, már korábban abbahagyta a futballozást. Visint gyerekkorában fogadták örökbe Etiópiából, Olaszországban nőtt fel. Egy korábbi levelében, melyet most a Corriere della Sera közölt, és amelyet barátainak és pszichoterapeutájának küldött el két évvel ezelőtt, arról ír, egyre nehezebben birkózott meg a rasszizmussal.

Seif Visin egy korábbi videóban.
photo_camera Seif Visin egy korábbi videóban.

„Bárhova megyek, bárhol vagyok, érzem a súlyát annak, ahogy az emberek szkeptikus, undorodó, ferde és félelemmel teli tekintettel néznek rám. Nem vagyok bevándorló. Gyerekkoromban fogadtak örökbe, és úgy emlékszem, mindenki szeretett. Bárhova mentem, mindenki örömmel, tisztelettel, kíváncsisággal beszélgetett velem. Most úgy tűnik, minden a feje tetejére állt” - írja Visin búcsúlevelében. „Találtam másik munkát, amit ott kellett hagynom, mert túl sokan, főleg az idősek visszautasították, hogy én legyek a segítségükre. Ha ez nem lett volna elég ahhoz, hogy rosszul érezzem magam, azzal is megvádoltak, hogy én vagyok a felelős azért, mert túl sok fiatal (és fehér) olasz nem talál munkát”.

„Valami megváltozott bennem. Mintha szégyellném, hogy fekete vagyok, mintha félnék attól, hogy migránsnak néznek. Mintha bizonyítanom kellett volna azoknak az embereknek, akik nem ismerek, hogy ugyanolyan vagyok, mint ők. Olasz és fehér” - írta a fiatal focista.„Rossz vicceket sütöttem el fekete emberekről, hogy mutassam, olyan vagyok, mint ők, de ezt a félelem szülte. Félelem attól, hogy láttam az emberek szemében, hogy hogy néznek a migránsokra”.

„Nem akarom, hogy sajnáljanak az emberek, csak emlékeztetni akarom magam arra, hogy azok a nehézségek és szenvedések, amiket én átélek, csak egy csepp víz ahhoz az óceánhoz képest, amit azok élnek át, akik inkább meghalnak, mintsem nyomorultan, a pokolban létezzenek. Azok az emberek az életüket kockáztatják, néhányan már el is vesztették, csak hogy megízleljék azt, amit mi egyszerűen életnek hívunk.”

Visin 2000-ben született Etiópiában, több korosztályos csapatban játszott a Milan utánpótlásában. Később távozott a Milanból, és a Benevento középpályása lett. Haláláról pénteken adott hírt az AC Milan hivatalos csatornája.

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában, olasz lapinformációkra hivatkozva azt írtuk, ez a focista búcsúlevele volt, valójában a levelet két évvel korábban írta Seid Visin.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában.

Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat.

(via Corriere della Sera, Milan Reports)