Elfogadhatatlannak nevezte Budapest rendőrfőkapitánya, hogy három rendőr előállítás közben súlyosan bántalmazott egy férfit

rendőrség
2021 június 08., 15:10

Hétfőn írt arról a Telex, hogy múlt csütörtökön rendőrök az egyik fővárosi rendőr-főkapitányságra vittek be egy férfit garázdaság gyanújával, és az előállítás közben olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett, többszörös bordatörése is lett.

Kedden kiderült, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett és más bűncselekmény miatt három fővárosi rendőrrel szemben rendelt el nyomozást.

Az esettel kapcsolatban közleményt adott ki a rendőrség is. A police.hu oldalon megjelent írás hangsúlyozza, hogy Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja és határozottan elítéli a jogellenes erőszak minden formáját, különösen akkor, ha azt hivatalos eljárásban követik el. Hozzáteszik, hogy a három érintett rendőr szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztették, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozás során mindenben segíti az ügyészségi eljárást.

Kiemelt videóink