Schmitt Pál koordinálja majd a sporthagyományőrző szervezetek munkáját

június 8., kedd 17:19

Schmitt Pál, a 2012-ben lemondott köztársasági elnök koordinálhatja a sporthagyományőrző szervezetek munkáját, miután több ezzel foglalkozó szervezet is felkérte. Schmitt Pál az MTI-nek elmondta, többek között id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke részéről érkezett felé egy megkeresés arra, hogy a sport területén fogja össze a hagyományőrzést.

Egy önkéntesekből álló testület létrehozásában gondolkodunk, és a célunk az lenne, hogy a jövőben senkiről se feledkezzünk meg, aki a magyar sportnak valaha dicsőséget szerzett, és a születésének, a halálának vagy a győzelmének veretes évfordulója van” - hangsúlyozta Schmitt, aki elmondása szerint nem szeretne egy újabb elnöki pozíciót betölteni, inkább összefogná, koordinálná a szervezetek munkáját.

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Rendkívül fontosnak tartja, hogy a fiatalok jobban megismerjék azokat a magyar sportolókat, akik egykor eredményeikkel nemzetközi szinten is felhívták a figyelmet magukra és az országra. Schmitt Pál a munka során többek között az újságírókra, a Magyar Olimpiai Akadémiára, a Halhatatlan Sportolók Egyesületére, az Olimpiai és Sportmúzeumra, az Aranycsapat, valamint a Nagy Béla Hagyományőrző Testületre és a Nemzet Sportolóira támaszkodna. Úgy tervezi, hogy évente néhányszor ülnének össze, és közösen ütemtervet készítenének az elkövetkezendő időszak eseményeiről, megemlékezéseiről. Hangsúlyozta, hogy a megalakítandó ernyőszervezet munkájában csak a valóban elismert és feddhetetlen szervezetek vennének részt.