Niedermüller Péter szerint kedd este Budapesten jobb volt írnek lenni

belföld
2021 június 09., 11:04

Kedd este játszotta az Eb előtti utolsó felkészülési meccsét a magyar válogatott, a tornáról lemaradó írek ellen hazai pályán küzdős, kevés látványos pillanatot hozó mérkőzésen 0-0-ás döntetlen született. A meccsről részletesebben is írtunk, így arról is, hogy az írek letérdeltek a meccs legelején, hogy ezzel tiltakozzanak a kirekesztés és a rasszizmus ellen, a 10 ezer magyar néző egy része viszont kifütyülte a gesztust.

Erre reagált az erzsébetvárosi polgármester egy Facebook-posztban. Azt írja, „az Index.hu arról tudósít, hogy ”A kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a „Szép volt, fiúk!” elismerést.”

Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni...”

link Forrás

A poszt ezekben a percekben is az egyik fő témája a kormányközeli nyilvánosságnak. Hoppál Péter például lírikus elemekkel kommentálta:

link Forrás

Schiffer András pedig így:

link Forrás

Marco Rossi, a magyar csapat kapitánya a térdelésügyi kérdésben megpróbált nem véleményt mondani. Az MLSZ twittere szerint azt mondta, "mi mindig mindenkinek megadjuk a maximális tiszteletet. Ez ma este is így volt, és a jövőben sem fog változni. A szurkolóink viselkedésének okairól viszont őket kell megkérdezni".