Autóbaleset közben repült ki a kocsiból egy kutya, két nappal később találták meg, juhokat terelt

élet és halál
2021 június 10., 06:59

Linda Oswald családjával és kutyájukkal, Tillyvel autózott éppen Idaho államban, amikor a kocsijuk összeütközött egy másikkal. A becsapódás következtében az állat kirepült a hátsó ablakon, és a nagy felfordulásban el is tűnt. Mint kiderült, sértetlenül úszta meg a balesetet, csak nagyon megijedt, ezért elmenekült.

Hat ember, akik az ütközés szemtanúi voltak, azonnal a kutya keresésére indultak. A családtagok és az önkéntesek végül 10 órás keresés után adták fel, és hazamentek. Oswaldék aztán kiraktak egy posztot Facebookra, melyben leírták, mi történt, és egy képet is mellékeltek a kétéves border collie-ausztrál pásztorkutya keverékről. A bejegyzést több mint háromezer ember osztotta meg, ennek köszönhetően futottak bele a baleset helyszínétől nem messze élő Potter család tagjai is, akik felismerni vélték az állatot.

link Forrás

Mint kiderült, a balesetet követő második reggelen Tyler Potter arról mesélt a testvérének, hogy valami furcsa volt az egyik terelőkutyájukkal: Hooey, a fajtatiszta ausztrál pásztorkutya furcsán nézett ki aznap, a bundája is sötétebbnek tűnt a szokásosnál. Akkor nem sokat morfondíroztak ezen, de kicsit később egy másik testvérük azt vette észre, hogy hiába szólítgatja Hooey-t, nem hallgat a nevére. Márpedig ez a fajta viselkedés nem rá vallott rá. „Hooey jön, ha hívod, de ez a kutya lelapította a füleit és elrohant” - mesélte Travis Potter. Végül aztán csak megnézték közelebbről is, és rájöttek, hogy az nem Hooey.

Később, miután biztossá vált, hogy Oswaldék elveszett kutyáját találták meg, összerakták a sztorit. Aznap reggel, amikor Tilly feltűnt a farmjukon, kaptak egy hívást, hogy meglógott néhány juhuk. Mindkét család arra jutott, hogy a kutya lehet a ludas, aki - engedve ösztöneinek - megpróbálta terelni őket. Oswald szerint Tilly ugyanis annyira szeret terelni, hogy még az embereket is igyekszik egy csoportba terelni, amikor kimennek sétálni a parkba.

A kutya hazakerült, mindenki nagyon boldog.

(The Spokesman-Review)