Hogyan ismerjük fel a hazugságot? (IPM Pszichológia)

június 10., csütörtök 5:59

Akár 100 friss újságot is olvashatunk egy lap áráért. Egy év alatt hatalmas siker lett a digitális lapterjesztés legújabb formája, a laptapir.hu

A digitális lapterjesztés előnyeit kihasználva, a lapkiadó cégek összefogásával töredékére csökkent az újságok és magazinok fogyasztói ára. Mára sok ezer előfizető tölti hasznosan szabadidejét a laptapiron.

A Netflixéhez hasonló üzleti modellel robbant be tavasszal a laptapír a hazai médiapiacon. Havi fix előfizetési díjért (1490 forint) ad korlátlan online hozzáférést havi és hetilapokhoz. Jelenleg már több közel 100 sajtótermék érhető el, és ez a szám folyamatosan nő. Úgy böngészheti a képernyőjén kedvenc újságját, mintha a nyomtatott kiadványt tartaná a kezében. Ráadásul egyetlen előfizetéssel egy időben 5 eszközön is olvashatja az egész család a friss lapszámokat otthon, út közben vagy nyaralás alatt, bárhol. Sőt, ajándékba is adhatunk előfizetést úgy, hogy ki sem mozdulunk lakásunkból.

Havi 1490 forintos előfizetéssel több akár 100 havi és heti magazint olvashatok? Azaz kb. 150 ezer forint helyett ennek töredékéért ennyiféle lap eljut hozzám online? Amikor először hallottam a Laptapírról, kicsit kétkedve fogadtam. Aztán kiderült, nincs semmiféle csillagozás és feltétel, valóban ezt kapom - mondta Péter, az oldal egyik előfizetője.

A MediaCity kiadóvállalat által tavaly indított laptapir.hu új üzleti modellt vezetett be Magyarországon. A Netflix és a HBO GO nemzetközi streaming tartalomszolgáltatók ajánlatához hasonlóan egyetlen havidíj ellenében ad hozzáférést hazai sajtótermékekhez. Nagyjából egy lap áráért az összes partner újságjai elérhetők. már harminc kiadó közel 100 kiadványa tartozik ide. A tervek szerint folyamatosan tovább nő ez a szám, havonta új kiadók csatlakozásával. Már most széles a tematika: olvashatóak motoros, (Motorrevü), autós (Auto Bild, Az autó), ismeretterjesztő (BBC History, IPM, GEO, IPM Pszichológia), női (GLAMOUR, Blikk Nők, Kiskegyed, Családi lap) magazinok, szaklapok (CHIP, Digitális Fotó, Top Agrar), számos tévéműsor újság, lakberendezési, gasztro, történelmi és gyerekeknek szóló kiadványok.

Előfizetőként kockázat sincs benne: az előfizetés bármikor lemondható és újraindítható mindenféle kötelezettség nélkül.

Archívum, keresés, könyvjelző funkciók

Aki előfizetést vásárol, az aktuális lapszámok mellett évekre visszamenőleg kereshet cikkek, témák után, sőt a kulcsszavas kereső a Laptapír összes kiadványából összegyűjti a találatokat lapokra bontva. A korábbi lapszámokat is megtalálja, sokszor évekre visszamenően. Hasznos funkció még a könyvjelző, amivel az olvasnivaló megjelölhető. Bármelyik kiadványban is található, később egy gombnyomással elérhető.

Aki kedvenc print újságját ebben a formában olvassa, nem kell az esetleges késedelmes postai kézbesítés miatt bosszankodnia, se az árusítóhelyet felkeresnie. Az oldalra fellépve mindig megtalálja a legfrissebb lapszámot. Aki nem szeretne roamingolni vagy a mobilnet keret terhére letölteni, az okos telefonon és tableten applikációval offline is olvashat.

Az egész család használhatja, egyszerre is!

A laptapiron egyetlen előfizetéssel 5 eszközön lehet párhuzamosan olvasni az asztali géptől a laptopon és táblagépen át az okos telefonig. Ha egy családból a férjet a tudományos-ismeretterjesztő, a feleséget a receptes vagy női, a gyerekeket pedig az autós-motoros magazinok érdeklik, akkor havi 1490 forintért az összes elérhető. Sőt, utazás alatt az aktuális lapszám olvasható, a megjelenésről emailben értesítést küld a rendszer.

Az előfizetés egységesen egy hónapra szól, ami automatikusan megújul vagy lemondható. A megrendelőknek tehát a nyomtatásban megjelenő lapokkal ellentétben nem kell negyed-, fél- vagy egy évre előre kifizetniük az előfizetés árát. A laptapir keresztolvasókat is hoz, azaz más kiadványok olvasótáborát is növeli. "A Digitális Fotó Magazin miatt fizettem elő a laptapirra, de azt vettem észre, hogy elkezdtem ismeretterjesztő és receptes magazinokat is olvasni" - osztotta meg tapasztalatait Éva.

Cégek is előfizethetnek

Közösségi terekben is lehetőség van a laptapir használatára korlátlan számú felhasználó számára ingyenesen, amennyiben a fenntartó cég havi csekély átalánydíjat fizet. Így megoldható az ügyfelek jobb, kényelmesebb kiszolgálására, különösen magánkórházak, rendelők, hotelek, kávéházak, bankok, könyvtárak számára az adott helyen. Az újságolvasás így ingyenes, környezetbarát és higiénikus.

Kapcsolat: Kukucska Ferenc | terjesztési vezető
MediaCity Kft. | 1053 Budapest, Kecskeméti utca 5. | www.mediacity.hu
ferenc.kukucska@mediacity.hu | +36-1-445-1071 | +36-30-373-0933

A laptapir.hu főoldalán ki is próbálhatjuk az olvasási élmény minőségét, egy ingyenesen, előfizetés nélkül is letölthető lapszámon.

A lapolvasó pdf alapokon működik. Ha még nem próbálta ki, itt tudja megtenni.

Átutalással is lehet fizetni, nem csak bankkártyával. Ha nem előfizető, akkor a fiókjában az Előfizetés aktiválásra kattintva választhat ismételt bankkártyás és átutalásos előfizetés között.

Laptapir előfizetést ajándékba is vásárolhat!