Bekapta a bálna a homárhalászt, de aztán inkább úgy döntött, hogy kiköpi

ÁLLAT
2021 június 12., 08:27

Egy amerikai homárhalász, Michael Packard számolt be arról, hogy hogyan menekült meg a halál, pontosabban egy hosszúszárnyú bálna torkából, írja a BBC. A férfi 40 éve foglalkozik homárok kifogásával, de hasonló élménye még nem volt: pénteken, miután társával kihajóztak, úgy gondolta, hogy merül egyet, ezért fogta a búvárfelszerelését, és beugrott a vízbe.

link Forrás

Mint mesélte, a körülmények ideálisak voltak, nagyon tiszta volt a víz, így mélyre le lehetett látni, ezért is lepte meg nagyon, hogy amint beért a vízbe, hirtelen minden sötét lett, és egy nagy ütődést érzett. Az 56 éves férfi elsőnek azt hitte, hogy egy fehér cápa támadta meg, de aztán pár másodperc múlva rájött, hogy nem érez fogakat.

Ekkor esett le neki, hogy egy bálna szájába lehet, és hogy a hatalmas emlős le fogja nyelni, azaz itt az élete vége. Packard elmondása szerint feleségére, és két fiára gondolt ekkor, de a következő pillanatban a bálna már feltört a felszínre, majd kinyitott a száját és rázni kezdte a fejét. A férfi nagy erővel repült ki a bálna torkából, és a vízbe csapódott. Azóta sem akarja elhinni, hogy mi történt vele, mintegy 30-40 másodpercet tölthetett a bálna szájában.

Társa, aki ekkor már a vizet kémlelte, hogy Packard nyomaira bukkanjon, gyorsan visszahúzta a fedélzetre a férfit, aki egy kisebb térdsérüléssel megúszta a kalandot. A hosszúszárnyú bálnák rendszeresen óriásira tátják a szájukat, hogy a létező legtöbb kisebb halat bekapják egyszerre, ezért tengerbiológusok szerint a bálna nem az emberre vadászott, hanem véletlenül került csak épp egy nagyobb zsákmányszerzés közben az útjába. A helyi lapnak egy bálnaszakértő arról beszélt, hogy ő még sosem hallott hasonló esetről.