Fekete fóliák mögött retteg a népvándorlástól, a járványoktól és Gyurcsánytól a Fidesz parlamenti frakciója

POLITIKA
2021 június 17., 04:40

A Debreciner beszámolója szerint fekete védőfóliák mögé rejtőzött Debrecenben, a Kölcsey Központban a Fidesz parlamenti frakciója a kihelyezett tanácskozásán, melynek első estéjén Orbán Viktor kihirdette, mitől is kell rettegni: a népvándorlástól, a járványoktól és Gyurcsánytól. A középső apropóján az életét a futball szabályai szerint definiáló Orbán - erről van most egy jó könyvünk! - gyorsan győzelmet is hirdetett az "oltási versenyben", és úgy általában is sikeresnek nevezte a védekezést, mely során népességarányosan Magyarországon vesztették legtöbben az életüket. A járvány elleni védekezés sikeres módszereibe Orbán szerdán a járvány első szakaszában kísérleti labornak tekintett, a járványt a magyarországinál jóval kevesebb halálos áldozattal letudó Ausztria kormányát is beavatta.

Orbán népvándorlással kapcsolatos nézeteiről az eseményen elhangzottakról értesülő Magyar Nemzet sajnos nem számolt be részletesen, azokat kénytelenek leszünk az elmúlt hat év kormányzati kampányaiból kikövetkeztetni. A lap afelől viszont nem hagyott kétséget, hogy Orbán szerint mégis mit kell gondolnunk az ellenzéki összefogásról: „Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!” - mondta úgy, mintha komolyan azon aggódna. hogy létezhet Magyarországon bárki, akihez a tévék nagy részét, a rádiók és a nyomtatott sajtó szinte teljes egészét magában foglaló kormányközeli sajtóportfólióból ne jutna el az üzenet.

"Ez a mondat mindenkibe beleégett" - mondta a Magyar Nemzet egyik forrása. "Orbán Viktor ezt követően megismételte, hogy szerinte nagyon fontos, hogy emlékeztessék az embereket arra, milyen ember Gyurcsány" - folytatódott egyből a cikk, mely szerint Orbán "nem finomkodott a szavakkal". Elbeszélése alapján ha jön a Gyurcsány, egyből megemeli az adókat, "különösen a gyerekesekét", aztán meg migránsokat enged be, és megemeli a rezsit.