A származása miatt vertek meg egy marokkói férfit a XIII. kerületben

bűnügy
2021 június 18., 10:47

A megalapozott gyanú szerint három férfi a származása miatt bántalmazott egy marokkói állampolgárt. Az ügyészség a támadók letartóztatását indítványozta, amit a bíróság elrendelt.

Egy 25, egy 24 és egy 20 éves férfi, valamint több, eddig ismeretlen társuk, tavaly december 20-án, a délutáni órákban, a XIII. kerületben, az 1-es villamos Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utca megállójában körbevettek egy marokkói férfit, majd minden előzmény nélkül, kizárólag a származása miatt belekötöttek. Először szidalmazták, majd bántalmazták.

A marokkói férfi az autós forgalom miatt csak második próbálkozásra sikerült elmenekülnie. A bántalmazás következtében testszerte könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még az elkövetés napján elfogták a 25 éves férfit - akit akkor letartóztattak-, két társát pedig 2021 júniusára azonosították. A rendőrség mindhármukat bántalmazással, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség megállapította, hogy a kiemelt tárgyi súlyú bűnügyben a most őrizetbe vett két gyanúsított esetében is csak a legszigorúbb kényszerintézkedés jöhet szóba, ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a letartóztatásuk elrendelésére.

Az egyik gyanúsítottat a bíróság korábban, egy ugyanilyen cselekmény miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a másik terhelttel szemben pedig szintén ugyanilyen cselekmény miatt jelenleg egy másik bűntetőeljárás is folyik. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a két férfit letartóztatta. (Ügyészség)