Ha a britek nem vonják vissza a járvány miatti korlátozásokat, Budapesten lehet az Eb-döntő

foci-eb
2021 június 18., 08:53

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki közlése szerint készenléti terv van arra az esetre, ha a londoni Wembley Stadionban nem lehetne megrendezni a részben Budapesten zajló Eb július 11-i fináléját. A brit The Times szerint a döntőt szükség esetén a budapesti Puskás Arénában tarthatják meg.

Az eredeti tervek szerint az Eb két elődöntőjét, valamint a finálét rendeznék Londonban, de a brit kormány egyelőre nem vonta vissza a koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozásokat, valamint a tíznapos kötelező karantént, így a foci-eb szervezői tárgyalásokat kezdeményeztek az Egyesült Királyság vezetőivel.

„Mindig van készenléti tervünk, de egyelőre bízunk abban, hogy az Európa-bajnokság utolsó hetében sorra kerülő mérkőzéseket London meg tudja rendezni” - írta közleményében az UEFA.

Budapest eredetileg három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő rendezési jogát kapta meg, míg Londonban a döntő előtt három csoportmérkőzésre került, illetve kerül sor, majd még két nyolcaddöntőnek is házigazdája lesz. (MTI)