Elkezdődött a francia nő tárgyalása, aki megölte az őt előbb mostohaapjaként, majd férjeként megerőszakoló férfit

bűnügy
2021 június 21., 17:16

Nagy port kavaró tárgyalás kezdődött el hétfőn Franciaországban, ahol 600 ezren írtak alá egy petíciót, hogy mentsék fel Valerie Bacotot, aki megölt egy férfit, aki először mostohaapjaként, majd férjeként bántalmazta szexuálisan.

Valerie Bacot mindössze 12 éves volt, amikor a mostohaapja elkezdte rendszeresen megerőszakolni őt, amiért a férfi börtönben is ült 2 és fél évet, de miután szabadult, visszatért a családhoz és tovább abuzálta a lányt, aki 17 évesen teherbe esett tőle. Bacot azt állítja, hogy a férfi kényszerítette arra később, hogy feleségül menjen hozzá, szüljön neki négy gyereket, és prostituáltként dolgozzon.

Bacot 2016-ban lőtte le az őt bántalmazó férfit, a testet pedig két gyereke segítségével elrejtette. 2017-ben letartóztatták, Bacot pedig bevallotta a gyilkosságot. Az ügyészség szándékos emberöléssel vádolja a nőt, Bacot ügyvédje azonban azzal érvel, hogy a nő a saját és gyerekei védelmében ölte meg a férfit. Bacotnak egy könyve is jelent meg arról, hogy mit élt át 25 év alatt a férfival.

photo_camera Valerie Bacot a tárgyaláson. Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

A tárgyalást nagy figyelem követi, ugyanis sokak szerint az ügy a nők ellen elkövetett erőszakra hívja fel a figyelmet, és arra, hogy a francia hatóságok nem lépnek fel időben az ilyen esetekkel szemben. Korábban egyébként egy másik nőt már elítélték Franciaországban, aki azért ölte meg a férjét, mert bántalmazta őt. Később a nő elnöki kegyelemben részesült. (BBC)