Két év hat hónapra ítélték Simon Róbert győri fideszes képviselő egykori titkárát, aki pedofil felvételeket készített

bűnügy
2021 június 21., 14:04

Pedofília miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélték Simon Róbert győri fideszes képviselő egykori titkárát, Sz. Balázst, aki a baseballsapkájába rejtett kamerával filmezett kislányokat a győri Aranypart strandon, számolt be a tárgyalásról az ugytudjuk.hu.

Sz. Balázs a győri Fidesz oszlopos tagja volt, akit tavaly nyáron lebuktattak az Aranyparton a sapkájába rejtett kamerával, később pedig pedofil felvételeket találtak nála. Sz. Balázs nemcsak a fideszes Simon Róbert Balázs parlamenti alkalmazottjaként dolgozott, de a város kulturális bizottságában is helyet kapott.

photo_camera Simon Róbert, győri fideszes képviselő.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Sz. Balázs 63 esetben készített pornográf fotót gyerekekről, és összesen 91 képet találtak nála. Az ügyész szerint ezt a tevékenységet Sz. Balázs rendszeresen csinálta, ezért letöltendő szabadságvesztést indítványozott, és nem találta helyét a felfüggesztett börtönbüntetésnek.

Sz. Balázs ügyvédje azzal védekezett, hogy védence csak képeket készített, egy alkalommal sem nyúlt a gyerekekhez, és a sokkal több képet birtokló Kaleta is enyhébb büntetést kapott, ezért indítványozta a felfüggesztett börtönt.

A bíró végül 2 év 6 hónap szabadságvesztésre, illetve a gyerekektől való foglalkozástól örökös, a közügyektől hároméves eltiltásra ítélte Sz. Balázst. Az ítélet kihirdetése után, Sz. Balázs vallomást nem kívánt tenni, bűnösségét elismerte, lemondott a tárgyalás jogáról.