Belvárosi vállalkozók terjeszkednek Rogán Antal új nejének szülőfalujában

POLITIKA
2021 június 22., 08:37

Belvárosi vállalkozók bukkantak fel Dédestapolcsányban, Rogán Antal új nejének szülőfalujában. Mint arról korábban beszámoltunk, a Serényi grófok ötezer négyzetméteres, eklektikus stílusú nyári lakját nemrég egy olyan vállalkozó vásárolta meg, aki Rogán belvárosi polgármestersége idején félmilliárd forintért vásárolt fel nyomott áron belvárosi ingatlanokat.

A dédestapolcsányi Serényi-kastély
photo_camera A dédestapolcsányi Serényi-kastély Fotó: Google Street View

A Magyar Narancs friss cikke szerint ezzel nem állt meg a belvárosi vállalkozók dédestapolcsányi terjeszkedése. A kastély körül egy másik 5,8 hektárnyi földet vásároltak fel.

A cikk szerint gyanítható, hogy a két belvárosi vállalkozó egymástól nem függetlenül vásárolt be Rogánné szülőfalujában:

A kastélyt a Fintha-Nagy Ádámhoz köthető Dunai Fedélzet Zrt. vette meg úgy, hogy arra előtte bő egy éven át, 2019 augusztusától 2020 decemberéig egy másik belvárosi vállalkozó, Sztanó Tamás Le Roy Co. Kft.-jének volt vételi joga. Fintha-Nagy cége azután tudta megvenni a kastélyt, hogy a Le Roy Co. lemondott a javukra a vételi jogról.

A kastély körüli földterületeket viszont most Sztanó vásárolta fel, akinek egy másik cégében, a Winestore Kft.-ben éppenséggel a Dunai Fedélzet Zrt. ügyvezetője az ügyvezető.

A lap szerint a földhivatalhoz beadott iratokban hivatkoztak is arra, hogy a vevő célja az egykori Serényi-birtok feltámasztása. (Via Magyar Narancs)