Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség a szlovák szurkolót összerugdosó magyar szurkolókra

bűnügy
2021 június 22., 11:01

A vád szerint a három vádlott és társaik a 2019 szeptemberében, Budapesten megrendezett Magyarország-Szlovákia labdarúgó mérkőzést követően támadtak rá a szállásukra tartó szlovák szurkolókra. Az ügyben a budapesti IX. Kerületi Ügyészség három magyar vádlottal szemben csoportosan elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádlottak - egy 35 és egy 31 éves férfi, akik testvérek, valamint egy 27 éves társuk - 2019. szeptember 9-én részt vettek a Budapesten megrendezett Magyarország-Szlovákia focimeccsen. A mérkőzés után szlovák nemzetiségű szurkolók egy csoportja - köztük a sértett - a IX. kerületben lévő szálláshelyük felé sétált, amikor a hotel közelében a magyar szurkolók egy csoportja - közöttük a vádlottak - utolérték őket és rájuk támadtak. A támadást észlelve a szlovák nemzetiségű szurkolók a hotelbe menekültek.

A 35 éves vádlott egy futva menekülő férfit üldözött, akit a hotel előtti lépcsőnél utolért és megütött a tarkóján. A két másik vádlott futva üldözött egy szlovák férfit, a sértettet. Amikor a menekülő férfi a lépcsőhöz ért, az ott álló 35 éves vádlott őt is megütötte, amitől a sértett a földre esett. A földön fekvő férfit ezután a másik két vádlott - és egy ismeretlen társuk - megverték és összerugdosták. A rúgások egy része a fején, a többi rúgás borda- és combtájékon érte a sértettet, a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, többek közt eltört az orra és a bordája. A bűncselekményt rögzítette a hotel biztonsági kamerája.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen vádlottakat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

(Címlapkép: Képernyőfotó a Magyar Ügyészség Youtube-csatornáján közzétett videóból.)