Házas, meleg apukák és kislányuk szerepelt a Szezám utca legújabb epizódjában

KULTÚRA
2021 június 22., 12:18

A Szezám utca legutóbbi epizódja új karaktereket vonultatott fel: egy családi napról szóló részben jelent meg a meleg házaspár, Dave és Frank, és kislányuk, Mia. Az epizód pont a Pride hónap és Apák napja idejére esett.

A karakterek: Frank (középen) és Dave (jobbra) kislányukkal, Miával
photo_camera A karakterek: Frank (középen) és Dave (jobbra) a kislányukkal, Miával Fotó: Sesame Workshop

„A Szezám utca mindig is a sokféleség és a befogadás barátságos helyszíne volt - írta Facebookon Alan Muraoka, a műsor egyik színésze, aki az epizód társrendezője is volt. - A szerelem az szerelem, és nagyon örülünk, hogy felvehettük ezt a különleges családot a Szezám utcai családunkba. Boldog Pride-ot mindenkinek!”

Christy Tirrell-Corbin, a Marylandi Egyetem Korai Gyermeknevelési és Intervenciós Központjának ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta erről a Washington Postnak, hogy a műsor mindig „mások előtt járt abban, hogy a sokszínűséget minden létező formában bemutassa”.

Az egyik legrégebb óta futó amerikai gyerekműsorban foglalkoztak már a rasszizmus kérdésével a bőrszínektől kezdve a társadalmi igazságosságig, a függőségekkel, a hajléktalansággal, vagy épp az autizmussal, persze mindezt a lehető legtermészetesebb módon, a gyerekek nyelvére lefordítva. (Washington Post)

link Forrás