Vádat emeltek egy lepsényi férfi ellen, aki fel akarta robbantani a válófélben lévő feleségét

bűnügy
2021 június 22., 09:26

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2018. december 31-én, egy Fejér megyei településen úgy próbálta meg felrobbantani a feleségét, hogy megfúrta a nő lakásában a gázcsövet, és égő gyertyát helyezett a szivárgó gáz alá.

A 47 éves lepsényi férfitól elköltözött a felesége, és amikor a férj megtudta, hogy a nő válókeresetet nyújtott be a bíróságra, úgy döntött, azzal veszi rá a feleségét a visszaköltözésre, hogy a nő által lakott mezőszentgyörgyi ház szerelvényeit (a fürdőszoba víz- és gázcsövét) megrongálja. A nő viszont a gázszag miatt ezt észrevette.

Később, amikor a vádlott szembesült vele, hogy a nő válási szándéka végleges, elhatározta, hogy a házban gázrobbanást idéz elő, amellyel a házastársa életét kioltja. Ennek érdekében, amíg a felesége a munkahelyén tartózkodott, másolt kulccsal bement a házába, az átfolyós gázkészülék betápláló csövét a magával vitt eszközzel átfúrta, a gázcsapot kinyitotta, majd a készülék alá a mosógép és a fal közé egy égő gyertyát helyezett, és elhagyta a házat. A gáz viszont még a sértett hazaérkezése előtt berobbant, megrongálódtak a fürdőszoba falai és az ott lévő tárgyak, ezzel a férfi 88 000 forint kárt okozott.

A férfi égő gyertyát helyezett a megfúrt gázcső alá, amitől a gáz berobbant.
photo_camera A férfi égő gyertyát helyezett a megfúrt gázcső alá, amitől a gáz berobbant. Fotó: Police.hu

A lakótérbe került gáz megfelelő koncentrációban, elektromos szikra esetén magában hordozta újabb robbanás reális veszélyét. A sértett szerencsére a házba lépésekor észlelte az erős gázszagot, azonnal elzárta az udvari gázcsapot, és értesítette a rendőrséget. A kirendelt tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a fürdőszobában előidézett gázömlés és az ott elhelyezett gyertya alkalmas volt a helyiségben és a szomszédos ház udvarán tartózkodók életének veszélyeztetésére. A nyomozók 2020 novemberében előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt hallgatták ki a nő férjét.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.