Az Európai Parlament épületére is kitűzik a szivárványos zászlót

POLITIKA
2021 június 23., 18:09

Az Európai Parlament a szexuális kisebbségek jogai melletti kiállásként szerda estétől csütörtök estig kitűzi a szivárványzászlót - közölte az uniós parlament. Az EP a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáit is a zászló kitűzésére kérte.

Az Európai Parlament e heti, kétnapos brüsszeli ülésszakának megnyitásakor a magyarországi jogállamiság témájához kapcsolódó ügyrendi javaslatként Terry Reintke német zöldpárti EP-képviselő kérte, hogy az eljárási szabályzat vonatkozó cikke alapján az Európai Parlamentre szerda este több európai középülethez hasonlóan tűzzék ki a szivárványzászlót. A képviselő azzal érvelt, hogy a szivárványos zászló az alapvető jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartásának jelképe.

David Sassoli EP-elnök támogatta a javaslatot, és hangsúlyozta, hogy az uniós parlament mindig is szilárdan elkötelezett volt az LMBT-jogok előmozdítása mellett, és részt vesz az olyan kampányokban, mint például a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi nap. 2021. március 11-én az Európai Parlament az Európai Uniót az LMBT-szabadság zónájának nyilvánította. (MTI)