Betiltják az alkoholos italokat a tokiói olimpián

olimpia
2021 június 23., 07:14

„A szakértők tanácsára a szervezőbizottság úgy döntött, hogy nem engedélyezi az alkoholos italok eladását és forgalmazását az olimpia eseményein és a hozzá kapcsolódó rendezvényeken, hogy ezzel is megelőzzük a fertőzés terjedését” - mondta Seiko Hashimoto, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke.

A helyi sajtó arról ír, hogy ezzel a döntéssel is csillapítani akarják azt a kampányt, ami még 30 nappal a nyitóünnepség előtt is az egész olimpia eltörléséért küzd Japánban.

Egész Tokióban korlátozzák majd az alkoholos italokhoz való hozzáférést, miután az egészségügyi szakemberek figyelmeztettek, hogy a tumultus a bárokban és a hangos beszéd, ami az ivással együtt jár, csak fokozná egy esetleges járványgóc kialakulásának veszélyét.

Oszakában május végétől már betiltották az alkoholos italokat ugyanezért.
photo_camera Oszakában május végétől már betiltották az alkoholos italokat ugyanezért. Fotó: YASUSHI NAGAO/The Yomiuri Shimbun via AFP

A tokiói olimpia nyitóünnepsége július 23-án lesz. A városban csak két nappal ezelőtt oldották fel a karantént, Yoshihide Suga miniszterelnök pedig még mindig nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ha a járványhelyzet úgy hozná, nézők nélkül rendezzék meg a játékokat. (Reuters)