Csányi: A magyar válogatott néhány éven belül a világ legjobbjai között lehet

foci-eb
2021 június 23., 09:11

Nem állítom, hogy a magyar válogatott a világ legjobbjai közé tartozik, de ha továbbra is így fejlődik a futballunk, akkor néhány éven belül ez is bekövetkezhet.- ezt mondta Csányi Sándor, Magyarország leggazdagabb embere és az MLSZ elnöke Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának, Szöllősi Györgynek adott interjújában.

A labdarugó-szövetség elnöke elég rövid, és ezt az egy kijelentést leszámítva elég óvatos interjút adott a Nemzeti Sport főszerkesztőjének. A németek elleni meccs előtt például mindenkitől mértéktartást kér, "nem lehet kötelező elvárás az újabb bravúr a csapattól." Csányi szerint a német válogatott sokkal esélyesebb a győzelemre, de "szinte az eredménytől függetlenül elégedettek lehetünk, ha ugyanolyan akarattal és küzdeni tudással lépünk pályára, ahogyan a portugálok és a franciák ellen." De azért azt is mondta, "nem állítom, hogy azzal a küzdeni tudással, amelyet az első két mérkőzésünkön mutatott a válogatott, ne lehetne esélyünk a bravúrra a németek ellen is".

Orbán Viktor Csányi Sándorral és Aleksander Ceferinnel, az UEFA elnökével még 2019-ben.
photo_camera Orbán Viktor Csányi Sándorral és Aleksander Ceferinnel, az UEFA elnökével még 2019-ben. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Csányi úgy látja, a meccsek eredményétől függetlenül ki lehet jelenteni, hogy "jó úton járunk, folyamatosan fejlődik a labdarúgásunk, a válogatott karaktere, ereje is rengeteget változott az elmúlt években. Egy-egy botlás, vereség után is azt mondhatjuk, hogy a tendencia biztató, nem hiszem, hogy az összkép, a csapatnak a legutóbbi meccsei alapján kialakult megítélése, népszerűsége változna, még ha szerdán érvényesül is a pályán a papírforma." "Eljutottunk oda, hogy a világ egyetlen válogatottja sem léphet ellenünk pályára a száz százalékig biztos győzelem tudatában, lám, még a világbajnok sem."- tette hozzá az MLSZ elnöke. Csányi a magyar szurkolókban is bízik, azt mondta, nem biztos benne, hogy a kétezer ötszáz magyar drukker nem veszi fel a versenyt a négyszer ennyi német szurkolóval. Hogy a magyar szurkolók kemény magja hogyan készül a meccsre, arról itt írtunk.