Orbán Viktor kiposztolta, mit csinál a müncheni meccsnézés helyett

POLITIKA
2021 június 23., 18:16

Meglepő módon a magyar miniszterelnök szerda este München helyett Brüsszelbe repült, ahol egy vacsora mellett Giorgia Melonival, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével tárgyalt. Erről egy posztot is megosztott az oldalán.

photo_camera Giorgia Meloni és Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek a halaszthatatlannak tűnő megbeszélésről azt mondta, Orbán Viktor és Giorgia Meloni az európai politikai és pártélet változásairól cseréltek eszmét, és kifejezték elkötelezettségüket az európai jobboldal egyesítése, valamint az Európa jövőjéről szóló vitában való aktív részvétel mellett.

Arra jutottak, hogy a jobboldali pártoknak hangsúlyosan kell képviselniük sok millió európai polgár érdekeit, akik hitet tesznek a hagyományos családmodell, az erős nemzeteken alapuló erős Európa, valamint közös kulturális és vallási gyökereink mellett.

A kormánymédia korábban arról írt, hogy Orbán Brüsszelből szurkol a magyar válogatottnak. A DPA hírügynökség szerint a miniszterelnök szerda délelőtt mondta le a müncheni meccsnézést - alighanem a nemzetközi futballéletben is eszkalálódott szivárványügy miatt.