Von der Leyen: „Ez a magyar törvény egy szégyen”

európai unió
2021 június 23., 10:15

A Bizottság levélben részletezi a jogi aggályait a pedofiltörvény homofób módosításaival szemben, és magyarázatot vár rájuk még az intézkedések életbe lépése előtt - mondta Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben a die Welt tudósítása szerint. A lap kiemeli, hogy ha nem érkezik kielégítő válasz, akkor a törvény hatályba lépése után kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarországgal szemben.

„Ez a törvény megkülönbözteti az embereket szexuális irányultságuk alapján, és sérti az Európai Unió alapvető értékeit. Ez a magyar törvény szégyen" - mondta.

Ursula von der Leyen áprilisban találkozott legutóbb Orbán Viktorral
photo_camera Ursula von der Leyen áprilisban találkozott legutóbb Orbán Viktorral Fotó: OLIVIER MATTHYS/POOL/Anadolu Agency via AFP

A kormány melegellenes intézkedései nagy figyelmet kapnak, amióta az ügy a futball-Európa-bajnokságon is téma lett. Orbán például kihagyja a mai meccset Münchenben, az európai sajtó számos cikket írt a témában, és a kontinens figyelme még Szijjártó Péter Instagram-oldalán is tetten érhető, ahol ezrével kommentelnek szivárványokat a felhasználók szerte Európából.

(via Telex)