A holokauszt traumája miatt híznak el a zsidók Schobert Norbert szerint

Interjút készített Schobert Norberttel a Neokohn, amelyben alapvetően két kérdést jártak körbe:

  • Hogy megy az üzlet Schobertnek
  • és mi a véleménye a holokausztról?

Az már az interjú előtt kiderült, hogy a mostanában a megbotránkoztató Facebook-videókból élő egykori fitneszguru képes a testedzés és a népirtás bravúros összekapcsolására. Januárban például úgy reagált a felvetésre, miszerint vannak betegségek, amelyek elhízást okoznak, hogy „nekem egy orvos barátom mondta, hogy: »Te láttál a gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?«”

A Neokohn interjúban pedig új összefüggéseket talált:

„Egy kísérlet szerint, ha mindig átengedtek labirintuson egereket, és az egerek bizonyos irányba mentek, akkor ott mérges gázba mennek, de ha egy másik irányba, úgy elemózsiát kaptak. Bizonyított, hogy a túlélő egerek utódai nem mentek többet a mérges gáz irányába.”A tudományos alapozás után pedig a gyakorlatba ültette a példáját:

„Arra akarok kilyukadni, hogy a holokauszt túlélése után a zsidóknak egyrészt módosultak a DNS-ei, tehát sokkal inkább híznak, hogy ezt a dolgot túléljék, kettő pedig sokkal inkább esznek boldogan, mert van mit. Tehát ez a kettő együtt ahhoz vezet, hogy ma a zsidóságot súlyosan érintik a szív- és érrendszeri-, a rákbetegség, a koleszterin betegség, a túlsúly, a diabétesz, és ennek az összes válfaja.”

Végül pedig bizonyítandó, hogy nem csak összevissza beszél, elárulta, hogy tenne is a probléma ellen. „Nem tudom, hogy a kollégák hol tartanak vele, én szeretném, ha ez megvalósulna, szeretnék kóser termékekkel jelentkezni a piacon” - mondta.