18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Igazságszérummal akarta bizonyítani az ártatlanságát a vádlott, aki három idős férfit ölhetett meg Rákóczifalván

bűnügy
2021 június 25., 06:36

A Blikk arról írt, hogy a Szolnoki Törvényszékre a gyulai börtönből távmeghallgatással bejelentkező T. Tamás tárgyalásán az ügyész azzal vádolta a férfit, hogy sorozatjelleggel, emberi mivoltából kivetkőzve ölt meg három idős embert Rákóczifalván, ezért életfogytig tartó fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kértek rá.

Az első áldozat Géza bácsi volt, akinek a 2017. decemberi halálát a rendőrség balesetként könyvelte el, a halottkém is azt írta, hogy az idős férfi leesett a padlásfeljáróról, és az emiatt szerzett sérüléseibe halt bele, de a családtagjai ezt nem fogadták el. Újra elrendelték a nyomozást, és kiderült, hogy az akkor 25 éves T. Tamás agyonverte az idős férfit, aki alkalmi munkákat adott neki, és még az ebédjét is megosztotta vele. Egy vita végén viszont a fiatalember rátérdelt az áldozat mellkasára, aki sorozatos bordatöréseket és súlyos fejsérülést szenvedett, és fél órán belül meghalt.

2018. február 19-én a Meggyfa borozóba tartó Feri bácsi az utcán elesett, T. Tamás pedig felállította őt, de később úgy érezte, az idős férfi nem volt elég hálás a segítségért, ezért bement az otthonába, és a hazatérő férfit leütötte, majd addig állt a nyakán, amíg az áldozat meg nem halt. Ezután a szomszéd kertjén át bement L. Béla házába, leütötte őt is, majd ököllel és sörösüveggel verte a fejét, és addig térdelt a mellkasán, amíg a férfi meg nem halt.

T. Tamás később elismerte a rendőrségen, hogy ő követte el a gyilkosságokat, és azt mondta, a fejében lakó szellemek erre utasították. De a vallomást később visszavonta. A kirendelt ügyvédje azt mondta. semmilyen közvetlen bizonyíték nincs a férfi ellen, csak a visszavont beismerő vallomása, ezért a felmentését kéri.

photo_camera Illusztráció: Thomas Kienzle/AFP

A vádlott az utolsó szó jogán igazságszérumot kért, de a bíró közölte, hogy az indítvánnyal már nyilvánvalóan elkésett. Július 13-án várható ítélet. (Blikk)