Két fuldoklót is kimentett a folyóból Bilbao hőse, egy illegális bevándorló

külföld
2021 június 25., 20:21

Mouhammad Diouf egy barátjával sétált vasárnap Bilbaoban, amikor meglátott férfit, aki az egyik hídon szédelgett, majd beleesett a Nerviónba, a város folyójába. Diouf levette a hátizsákját és beugrott a vízbe a 72 éves fuldokló férfi után és kihúzta a fejét a vízből, végig segített partra emelni őt. Erről felvétel is készült:

link Forrás

Nem ez volt az első eset, hogy Diouf kimentett valakit Nerviónból. Szeptemberben egy nő után ugrott be a vízbe és sikeresen megmentette az ő életét is.

A szenegáli fiatalnak azonban nincsenek papírjai, kérdéses a státusza még úgy is, hogy már négy éve Spanyolországban él. Már több, mint 2000-en írták alá azt a petíciót, amely a spanyol hatóságokat szólítja fel arra, hogy rendezzék Mouhammad Diouf bevándorlási papírjait, hogy legálisan élhesse az életét a baszk fővárosban.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy ilyen petíció célt ér. Tavaly ugyancsak egy szenegáli származású fiatal kapott papírokat a legális tartózkodáshoz a közössége nyomására, miután kimentett egy kerekesszékes embert egy égő házból.