Szijjártó szerint direkt engedhették a pályára a Himnusz alatt a szivárványos zászlós embert Münchenben

foci-eb
2021 június 25., 13:38

Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt egy interjúban, hogy az, hogy a magyar himnusz alatt „szivárványos zászlóval be lehet rohanni a pályára, és ott lehet rohangálni az éppen a himnuszt hallgató meg éneklő magyar csapat előtt”, az „egy elfogadhatatlan és visszataszító provokáció”, és ő nagyon nehezen tudja elhinni, hogy „az ilyen körülmények után ne lettek volna, vagy ne lehettek volna felkészülve az Allianz Arenában biztonság szempontjából a szervezők arra, hogy ilyen ne történhessen meg”.

Szijjártó szerint „ez jogosan veti fel annak a gyanúját, hogy ez direkt volt, és akkor onnantól kezdve ez még inkább visszataszító”.

Pride-zászlós német szurkoló rohan be a pályára a Himnusz alatt a müncheni Allianz Arenában a Németország-Magyarország foci-Eb-mérkőzés előtt 2021. június 23-án.
photo_camera Pride-zászlós német szurkoló rohan be a pályára a Himnusz alatt a müncheni Allianz Arenában a Németország-Magyarország foci-Eb-mérkőzés előtt 2021. június 23-án. Fotó: Alexander Hassenstein/AFP
A biztonsági emberek leteperik a német-magyar meccsen szivárványos zászlóval berohanó férit.
photo_camera A biztonsági emberek leteperik a férfit. Fotó: Alexander Hassenstein/AFP

Szijjártó gyanakvása talán azért is lehet túlzó, mert a Puskás Arénában két Eb-meccsen is berohantak szurkolók.

Hogy hogyan jutottunk el oda, hogy a szivárványos zászló felháborító provokáció a magyar nemzet ellen, arról az Egy kis politikai haszonért Orbán Viktor tönkretette a magyar foci legnagyobb napját című cikkben írtunk. Most ott tartunk, hogy a pedofilellenes törvény homofób módosítóit a kormány azzal védte, hogy ők nem homofóbok, hiszen védik a felnőtt melegek jogait, a törvény egyszerűen a gyerekekről szól, de a felnőtt melegek szimbóluma, a Pride-zászló, már provokációnak számít.

Az UEFA egyébként közölte, hogy vizsgálja a magyar és a német válogatott szerdai, müncheni Eb-meccsét, a stadionban szurkoló drukkerek esetleges kirekesztő viselkedése miatt. Tartottak fel például melegellenes plakátot is:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.