Fák dőltek az utakra, villanyvezetékek szakadtak le, de még egy erdő is kigyulladt a villámlástól a péntek esti viharban

katasztrófa
2021 június 26., 05:03

Villanyvezetékekre, épületekre, utakra dőlt fák, villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők jelzik a vihar útját az ország déli-délnyugati részén, különösen a Balaton környékén, Somogy, Veszprém és Zala megyékben.

A legtöbb bejelentés eddig Ságvárról érkezett, ahol a Sport utcában tarolt a vihar, több helyen fák dőltek ki, villanyvezetékre, az útra és háztetőkre. Hasonlóan jártak a város Újtelep és Jókai utcai részén is, ahonnan több helyről kérték a tűzoltók segítségét az útra dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek miatt. Ságvár és Siófok között több helyen fák dőltek a 65-ös főútra, és hasonló akadályok vannak a Ságvárt és Ádándot összekötő úton is.

Makónál a 43-as főúton akadtak gondok az útra dőlt fákkal, a 7-es főúton, Balatonkeresztúrnál is emiatt kérték a tűzoltók segítségét, míg Keszthelyen kandeláber dőlt ki a viharban a Gagarin utcában.

Csombárdon a jég verte el egy Kossuth utcai ház tetejét, Bábonyban nagyfeszültségű vezetéket döntött ki a vihar a Dózsa György utcában. Szentgotthárdon a posta tűzjelzője riasztott be a hatalmas esőzés utáni beázáskor, Balatonfenyvesen pedig két fa dőlt ki egy gyermektáborban, szerencsére sérülés nem lett az esetből. Hetesen, a Vikár Béla utcában a jég rongálta meg a tetőt, Fonón, a Petőfi utcában pedig egy melléképületre dőlt egy fa. Siójuton a felhőszakadásban harminc centi magasan állt a víz egy Kossuth utcai házban. Nagykanizsán, a Berzsenyi Dániel utcában két fa is villanyoszlopra dőlt, a sávolyi vasútállomás közelében pedig villámcsapástól gyulladt meg az erdő. Madarason egy házba csapott a villám, de szerencsére nem okozott nagyobb kárt. (Katasztrófavédelem)